Het Nationale Theater in Den Haag
Het Nationaal Theater in Den Haag is zo'n mooie locatie met prachtige voorstellingen. Heel fijn is dat er ook volop aandacht is voor kinderen met een beperking!
Het Nationaal Theater onbeperkt
Het Nationaal Theater onbeperkt is er speciaal voor die mensen met een beperking. Het hoeft voor deze doelgroep geen belemmering te zijn om naar het theater te komen. Het Nationaal Theater biedt bij een aantal voorstellingen hulpmiddelen aan en doet aanpassingen, zodat ook kids met een beperking wél naar het theater kunnen gaan!
Het Nationaal Theater vindt het belangrijk om het aanbod te laten zien, horen of voelen aan iedereen, ook mensen met een beperking. Het theater hoopt in de toekomst steeds meer toegankelijke voorstellingen aan te kunnen bieden!
Blinden en slechtzienden
Een aantal theatervoorstellingen is al voorzien van audiodescriptie; een audiobeschrijving door een blindentolk. Via een koptelefoon hoor je de beschrijving wat er op het toneel te zien is, wat de acteurs doen en hoe het decor eruit ziet. Met vooraf een Meet&Feel. Zij werken samen met Stichting Komt het zien!. Ook fijn: blindengeleidenhonden zijn welkom in de zalen.
In de herfstvakantie geniet je op vrijdag 22 oktober van een toffe kindervoorstelling met audiodescriptie, Hans en Griet (7+). Dit keer verdwalen Hans en Griet niet in het bos. Door hun ouders op straat gezet, zwerven ze ’s nachts door de verlaten straten van de grote stad. Onderweg ontmoeten ze allerlei wonderlijke figuren. Zoals de vadsige PatatDuif die zijn mening over de stad niet onder stoelen of banken steekt, de Nachtvlinder die je een geweldige avond belooft en de Draaiorgeldraaier met zijn valse muziek. Gaan ze ooit nog terug naar hun ouders of rooien ze het liever zelf?
Lees hier alles over de voorstelling Hans en Griet met audiodescriptie in de herfstvakantie!
Mensen met een hoge prikkelgevoeligheid
Ook maakt Het Nationaal Theater een aantal voorstellingen toegankelijk voor mensen die niet goed tegen prikkels kunnen. Mensen met bijvoorbeeld hersenletsel, chronische ziekte of autisme. Dit doen het theater door de omgevingsfactoren zoals licht, geluid en tempo aan te passen. Bij prikkelarme voorstellingen is er een stilteruimte aanwezig.
Doven en slechthorenden
Om voorstellingen toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden zet Het Nationaal Theater Nederlandse gebarentolken en schrijftolken in. Deze gebarentolken zijn goed zichtbaar op plekken die hiervoor gereserveerd zijn. Tip: Geef dit bij de reservering aan. In de Koninklijke Schouwburg is FM gehoorondersteuning beschikbaar. In Theater aan het Spui en Zaal 3 kunnen plekken op de eerste rij gereserveerd worden.
Assistentie
Als je tijdens je bezoek assistentie nodig hebt, dan kan je één van de medewerkers aanspreken bij de entree of bij de zaal. Zij assisteren jullie graag. Je kunt het ook van tevoren aangeven bij uw reservering.
TIP: heb jij je al ingeschreven voor de Kidsproofplus nieuwsbrief? Zo blijf je op de hoogte van allerlei toegankelijke activiteiten en tips bij jou in de buurt!